Articles Donate Monthly donation How to help For parents For fairies LV RU EN
Back

Krūts sūknēšana laktācijas uzsākšanai

Nataļja Mankovska

Kad sākt sūknēšanu?

Pirmajās 6 stundās pēc dzemdībām, vēl labāk, ja pirmajās 2-3 stundās. Ja ir pagājis vairāk laika, sāciet sūknēšanu, lai uzsāktu piena veidošanos.

Kā sūknēt - ar rokām vai sūkni?

Pirmos 2 dienas labāk sūknēt ar rokām, lai iegūtu vairāk jaunpiena. No trešās dienas efektīvāk ir izmantot elektrisko piena sūkni abām krūtīm, samazinot sūknēšanas laiku uz pusi.

Cik bieži sūknēt?

Vidēji ik pēc 2-3 stundām, t.i., 8-12 reizes dienā. Ja intervāls starp sūknēšanām ir vairāk nekā 15 minūtes, tas tiek uztverts kā jauna barošana. Dienā var sūknēt biežāk, lai naktī būtu ilgāki intervāli.

Cik ilgi sūknēt krūtis?

Vienas sesijas ilgums ir apmēram 10-15 minūtes. Ja tiek izmantots sūknis abām krūtīm, tas aizņem 15 minūtes; ja vienai krūtij – 30 minūtes.

Kā ātrāk sūknēt vairāk piena?

- Masējiet krūtis pirms sūknēšanas.
- Maksimāli atslābinieties sūknēšanas laikā.
- Skatieties uz mazuļa foto vai video.
- Izmantojiet meditatīvas atslābšanas tehnikas.

Kā palielināt piena daudzumu?

- Bieža sūknēšana pirmajās nedēļās.
- Sūknējiet krūtis 2-3 īsos piegājienos.
- Izmantojiet "power-pumping" tehniku (20 min sūknēšana, 10 min atpūta, 10 min sūknēšana, 10 min atpūta, 10 min sūknēšana).

Svarīgi ir, cik bieži un cik ilgi jūs sūknējat. Neskatoties uz to, ka sākumā var būt maz piena, turpiniet sūknēšanu nepieciešamo laiku un biežumu. Rezultāti būs redzami nākamajās dienās. Dažām sievietēm nepieciešams vairāk pūļu laktācijas uzsākšanai.

Nākamreiz es rakstīšu par piena sūkņiem un to izvēli.

More articles from For parents