Статьи Пожертвовать Ежемесячное пожертвование Как помочь Родителям Феям LV RU EN
Назад

Priekšlaicīgi dzimuši bērni: Kā viņi atšķiras no citiem bērniem

Toņa Gņotova

Priekšlaicīgi dzimuši bērni, tautā dēvēti arī par "steidzīgajiem mazuļiem", piedzimst pirms 37. grūtniecības nedēļas. Šie īpašie mazuļi nāk pasaulē pirms laika, parasti sverot mazāk nekā pilnlaika bērni. Daži no viņiem sver tikai 500 gramus, un viņu dzīve sākas ar intensīvas aprūpes nepieciešamību.

Viens no galvenajiem priekšlaicīgi dzimušu mazuļu izaicinājumiem ir nenobriedušas orgānu sistēmas. Šie mazuļi var ciest no elpošanas problēmām, jo viņu plaušas vēl nav pilnībā attīstītas. Viņiem var būt nepieciešama papildus skābekļa terapija vai pat mehāniskā ventilācija, lai palīdzētu viņiem elpot. Arī viņu imūnsistēma vēl nav pilnībā attīstīta, kas padara viņus vairāk pakļautus infekcijām.

Priekšlaicīgi dzimušiem bērniem ir paaugstināts risks attīstīt dažādas veselības problēmas, tostarp redzes un dzirdes traucējumus, mācīšanās grūtības un motorās attīstības kavēšanos. Šiem mazuļiem var būt nepieciešama ilgstoša medicīniska uzraudzība un rehabilitācija, lai palīdzētu viņiem sasniegt savus attīstības mērķus.

Taču, neskatoties uz šiem izaicinājumiem, daudzi "steidzīgie mazuļi" aug un attīstās, kļūstot par veselīgiem bērniem. Mūsdienu medicīna un intensīvās terapijas metodes ir ievērojami uzlabojušas izdzīvošanas un attīstības izredzes šiem bērniem.

Priekšlaicīgi dzimuša bērna vecākiem ir nepieciešama īpaša atbalsta sistēma. Vecāki bieži vien saskaras ar emocionālu stresu un bažām par sava bērna veselību. Atbalsts no medicīniskajiem speciālistiem, ģimenes un draugiem ir būtisks, lai palīdzētu vecākiem pārvarēt šo grūto laiku.

Mūsu organizācija, Steidzīgo bērnu fejas, atbalsta šos mazulīšus un viņu ģimenes. Mēs nodrošinām siltu apģērbu, īpašas rotaļlietas, ligzdas un pozicionētājus, kas palīdz mazuļiem justies droši un komfortabli. Visus mūsu izstrādājumus bezmaksas nododam Rīgas, Liepājas un Daugavpils slimnīcām, lai atbalstītu visus mazuļus un viņu vecākus šajā sarežģītajā ceļā.

Priekšlaicīgi dzimušie bērni ir patiesi īpaši, viņi ir mazi, bet spēcīgi. Viņu ceļš ir grūts, bet ar pareizo atbalstu un aprūpi, viņi spēj pārvarēt šķēršļus un izaugt par spēcīgiem un veselīgiem bērniem.

Еще статьи из Родителям